Image Alt
Geniet van een heerlijke ayurvedische

Marma Point Massage

De Marma point massage is een oeroude massage techniek voor Lichaam, Geest en Ziel. Een massage die in India ontstaan is en al sinds 1500 voor Christus werd gebruikt. Door de massage van de Marma punten komt geblokkeerde energie vrij. Marma point therapie is het oorspronkelijke puntensysteem van genezing van het lichaam. Marma punten zijn de weg die kan leiden tot radicale transformaties in het lichaam en hebben de potentie om verandering teweeg te brengen die helpen bij genezing van chronische ziekte en neurologische problemen.

Marma punten zijn vitale punten in het lichaam, punten die een bron van energie zijn. Deze massage/ behandeling richt zich op het verwijderen van energieblokkades. Blokkades die wij creƫren door onnodige gedachten, slechte gewoonten of verschillende andere redenen. Marma punten zijn een belangrijk onderdeel in de Ayurvedische Anatomie. Volgens Susrata (oude Ayurvedische tekst) zijn er 107 vitale punten in ons lichaam die zich bevinden in gewrichten, spieren, aders, ligamenten en botten. De punten zijn sterke energiecentra. De Marma Massage is een onderdeel van de Ayurveda. Het doel van Ayurveda is het evenwicht brengen in Lichaam, Geest en Zintuigen en een goede manier om te ontspannen en te herstellen.

Het masseren van de marma punten helpt om energie en giftige blokkades te verwijderen uit het systeem, wat de werking van interne organen verbetert. Deze massage zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant, weer in balans komt en wordt gereinigd. Tevens geeft het een stimulering van het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijding van stress, vermoeidheid en slapeloosheid, de bewustwording van het lichaam en de verlichting van spierspanning. Bij deze massage worden alleen de Marma punten gemasseerd, deze behandeling duurt circa 30 minuten.

Tijdens de ontspannende Ayurvedische Marma Point massage worden zowel de marma punten gemasseerd als het hele lichaam waardoor de energie optimaal gaat stromen en het lichaam extra kan ontspannen.

Graag minimaal 1 uur voorafgaande aan de massage nuchter blijven.

Benefits

  • Gebruikt als behandeling op fysiek niveau
  • Vermindering van toxisch niveau in het lichaam
  • Revitaliseert/ herstelt het lichaamsweefsel
  • Verwijdert blokkades in energiekanalen in het lichaam
  • Kan helpen bij artritis en verlichting van zenuwpijn, ischias pijn
  • Geeft een gevoel van ontspanning
  • Verbetert vitale functies zoals de spijsvertering, ademhaling en bloedsomloop
  • Algemene ouderdomsproblemen
  • Helpt tegen pijn in zenuwen, spieren, gewrichtsbanden, botten, spieren- en gewricht pijn