Image Alt

Yoga With a View!

“Yoga is the golden key that unlocks the door to peace, tranquility and joy”

– B.K.S. Iyengar –

Elke zondag kun je genieten van Yoga with a View bij Laguna Beach te Camperduin. Een prachtige locatie met een indrukwekkend uitzicht over de laguna, de duinen en de zee.
Hatha-Yin Yoga
Hatha-Yin Yoga is een combinatie les die bestaat uit klassieke houdingen uit de Hatha Yoga, waardoor de energie gaat stromen en waarbij de adem de dragende kracht in de beweging is. Daarnaast worden zittende en liggende houdingen uit de Yin Yoga aangenomen. De Yin houdingen worden langer aangehouden. Elke les komen er andere houdingen aan bod en wordt de les afgestemd op de groep.
De lessen
De les combineert beweging met rust en verstilling waardoor versoepeling, versterking en ontspanning van de spieren plaatsvindt en er meer ruimte in de diepere lagen als bindweefsel en gewrichten ontstaat. Tijdens de lessen komen staande, zittende en liggende oefeningen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan ademoefeningen, concentratie en meditatie. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.
Voor wie?
Hatha-Yin Yoga is toegankelijk voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Er wordt uiteraard uitleg gegeven en alternatieven aangeboden. Ook als je kampt met reumatische klachten, stressklachten of van mening bent dat je niet flexibel genoeg bent! Gelukkig ben je niet flexibel nodig voor yoga. Je doet het voor jezelf, binnen je eigen fysieke mogelijkheden. Je eigen ervaring staat centraal, zonder competitie. Je hebt er geen lenig of ‘mooi’ lichaam voor nodig. Hatha-Yin Yoga is een fijne manier om jezelf en je grenzen beter te leren kennen en om je meer ontspannen en in balans te voelen.
Waar en wanneer?
Elke zondag in de Greenroom bij Laguna Beach.
9.00 – 10.15 : Yoga with a view
10:30 – 11:45 : Yoga with a view

! Helaas worden er vanwege de nieuwe Covid maatregelen geen lessen aangeboden !

Benodigdheden
Er zijn matjes, kussens, dekens en blokken beschikbaar. Mocht je liever zelf je matje meenemen dan ben je welkom om die mee te nemen. Draag kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen. Voel je vrij om wat warms mee te nemen voor tijdens de eindontspanning.
Aanmelden
Meld je aan via de info@zenfabriek.nl, via whatsapp 0653669172 of via social media.
Wat kun je verwachten van Yoga with a View
In de yoga gaat het er niet om hoe we eruitzien, maar dat het goed voelt voor jouw lichaam. We gebruiken ons lichaam niet om in de pose te komen, maar we gebruiken de pose om in ons lichaam te keren. Voel je vrij om ten alle tijde een variatie van de houding aan te nemen of een rust moment in te lassen door in Child’s pose of Savasana te liggen. Het belangrijkste is dat jij doet wat goed voelt voor jouw lichaam. Om je bewust te worden wat jouw lichaam aangeeft. Focus op jezelf, vergelijk je niet met andere. Sommige poses kun je nu al, sommige poses kosten meer tijd en sommige zal je misschien nooit kunnen omdat de anatomie van jou lichaam hier niet geschikt voor is en dat is okay. Hatha yoga is een geweldige manier om de tijd te nemen om poses te verkennen en om de tijd te nemen om meer over jezelf te leren tijdens je yoga-reis. Deze yogastijl is geschikt voor alle niveaus. Het is belangrijk om eventuele beperkingen vóór de les te bespreken, zodat opties aan je kunnen worden verstreken.
Graag wil ik je vragen uiterlijk 5 minuten voor de les aanwezig te zijn.

“Yoga is a powerful tool for self-transformation. It asks us to bring our attention to our breath, which helps us to still the fluctuations of the mind and be more present in the unfolding of each moment”

– Cyndi Lee –