Tijdelijk Niet Beschikbaar
Tot mid 2023 met Zwangerschapsverlof

Hatha Yoga

De Zen Fabriek

Kleinschalige groepslessen met een persoonlijke tint

Na een korte openingsmeditatie, starten we met subtiele bewegingen om het lichaam van binnen en buiten op te warmen. De houdingen worden steeds iets intensiever. Dat kan zijn door een moeilijkere houding toe te voegen of de intensiteit van dezelfde houding op verschillende manieren uit te voeren. De les eindigt altijd met een heerlijke eindontspanning om het lichaam af te koelen en volledig tot rust te komen.

Het belangrijkste is dat jij je veilig voelt op je mat, om met de aandacht naar binnen te keren en de energie door het lichaam te laten vloeien. Het gaat niet om de houding, of hoe mooi het eruit ziet, het gaat om wat er van binnen gebeurd, kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, de samenwerking tussen lichaam en geest waarbij de adem de rode draad is.

Met bewustzijn en rust de houding vinden die bij jou past. Jouw lichaam, jouw yoga. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen en ook binnen de houdingen is er voor iedereen een andere aanpassing mogelijk. Samen gaan we op zoek naar wat er bij jouw lichaam past, om zo de meeste voordelen uit de houdingen te halen.

Volg je de les tijdens de lockdown online en heb je thuis niet de juiste props tot je beschikking? Geen probleem, tijdens de lockdown kun je gebruik maken van de materialen in de studio. Woon je in de buurt? Dan breng ik ze bij je langs.

Restore & Deep Relax

Reset, Restore & Revitalize

Geniet van een ontspannende Restorative Yin Yoga les waardoor je soepeler wordt, je slaap verbetert en je lichaam en geest op een diep niveau tot rust komen

Deze lessen staan in het teken van pure ontspanning. De houdingen worden tot in detail uitgelegd. Alle houdingen brengen verschillende opties met zich mee. Het belangrijkste is dat je leert luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft. Laat mijn aanwijzingen je begeleiden om in de houding te komen. Is er geen variatie die bij jouw past? Ga dan zelf op zoek naar hoe jij deze houding eigen kunt maken. Sommige houdingen voelen meer ontspannend aan dan andere. Je mag tijdens de houding nooit pijn ervaren, maar een oncomfortabel gevoel kan geen kwaad. Laat de adem jouw kompas zijn, voel hoe je de ruimte in je lichaam ademt en hoe jij je lichaam laat ontspannen op de uitademing, je zult merken dat het oncomfortabele gevoel vanzelf weg vloeit. Loop je fysiek of mentaal ergens tegen aan? Laat mij dit dan na de les weten, zodat wij samen op zoek kunnen gaan naar een goede alternatief die op dit moment bij jou past.

Belangrijk tijdens deze les zijn de props. Bolsters, meditatiekussens, blokken en dekens. Nu kan ik mij voorstellen dat je deze materialen thuis niet hebt. Wees creatief, gebruik je kussens van je bank of bed, zelfs boeken zijn een mooi alternatief voor een verhoging zoals een blok.

Hatha Yoga

Lesrooster