Lesrooster 2022

Keer je aandacht naar binnen

Meld je nu aan

Hatha Yoga

De Zen Fabriek

Kleinschalige groepslessen met een persoonlijke tint

Na een korte openingsmeditatie, starten we met subtiele bewegingen om het lichaam van binnen en buiten op te warmen. De houdingen worden steeds iets intensiever. Dat kan zijn door een moeilijkere houding toe te voegen of de intensiteit van dezelfde houding op verschillende manieren uit te voeren. De les eindigt altijd met een heerlijke eindontspanning om het lichaam af te koelen en volledig tot rust te komen.

Het belangrijkste is dat jij je veilig voelt op je mat, om met de aandacht naar binnen te keren en de energie door het lichaam te laten vloeien. Het gaat niet om de houding, of hoe mooi het eruit ziet, het gaat om wat er van binnen gebeurd, kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, de samenwerking tussen lichaam en geest waarbij de adem de rode draad is.

Met bewustzijn en rust de houding vinden die bij jou past. Jouw lichaam, jouw yoga. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen en ook binnen de houdingen is er voor iedereen een andere aanpassing mogelijk. Samen gaan we op zoek naar wat er bij jouw lichaam past, om zo de meeste voordelen uit de houdingen te halen.

Volg je de les tijdens de lockdown online en heb je thuis niet de juiste props tot je beschikking? Geen probleem, tijdens de lockdown kun je gebruik maken van de materialen in de studio. Woon je in de buurt? Dan breng ik ze bij je langs.

Restore & Deep Relax

Reset, Restore & Revitalize

Geniet van een ontspannende Restorative Yin Yoga les waardoor je soepeler wordt, je slaap verbetert en je lichaam en geest op een diep niveau tot rust komen

Deze lessen staan in het teken van pure ontspanning. De houdingen worden tot in detail uitgelegd. Alle houdingen brengen verschillende opties met zich mee. Het belangrijkste is dat je leert luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft. Laat mijn aanwijzingen je begeleiden om in de houding te komen. Is er geen variatie die bij jouw past? Ga dan zelf op zoek naar hoe jij deze houding eigen kunt maken. Sommige houdingen voelen meer ontspannend aan dan andere. Je mag tijdens de houding nooit pijn ervaren, maar een oncomfortabel gevoel kan geen kwaad. Laat de adem jouw kompas zijn, voel hoe je de ruimte in je lichaam ademt en hoe jij je lichaam laat ontspannen op de uitademing, je zult merken dat het oncomfortabele gevoel vanzelf weg vloeit. Loop je fysiek of mentaal ergens tegen aan? Laat mij dit dan na de les weten, zodat wij samen op zoek kunnen gaan naar een goede alternatief die op dit moment bij jou past.

Belangrijk tijdens deze les zijn de props. Bolsters, meditatiekussens, blokken en dekens. Nu kan ik mij voorstellen dat je deze materialen thuis niet hebt. Wees creatief, gebruik je kussens van je bank of bed, zelfs boeken zijn een mooi alternatief voor een verhoging zoals een blok.

Soft Hatha Yoga

Laat de energie door het lichaam stromen

Een heerlijke manier om de zondag mee te beginnen

Deze heerlijke zondag ochtend sessie zet het hele lichaam op een subtiele manier aan het werk. Een combinatie van beweging en stilte. Laat de adem je door de bewegingen heen begeleiden. Back to basic, terug naar waar yoga om draait. Met aandacht naar binnen keren en met subtiele bewegingen de kracht, souplesse en flexibiliteit in het lichaam en geest te vergroten.

Tijdens deze sessie zullen de Pawanmuktasana series veelal centraal staan. Deze series zijn bedoelt om de energie in het lichaam te laten stromen en blokkades in lichaam en geest weg te halen. De series wordt veelal beschreven als onderdeel van het wakker maken van onze energiecentra, chakra’s genoemd. Het zijn vloeiende, simpele bewegingen die gesynchroniseerd worden met de ademhaling. Alle gewrichten van het lichaam worden alle kanten op bewogen en door de combinatie met de ademhaling zorgt dit ervoor dat geblokkeerde energie vrij kan komen. Deze serie werkt het beste als je het zo langzaam mogelijk uitvoert. Dit zorgt voor een goede focus en diepe ademhaling en het bewustzijn in het lichaam wordt verhoogd.

Hatha Yoga

Lesrooster