ZeninWerk

Yoga op de werkvloer loont! Ook Online

Een evenwichtig lichaam betekent ook een evenwichtige geest. Wat leidt tot stressreductie, een beter slaapritme, meer productiviteit, verhoogde focus en algehele vitaliteit van de werknemers.

Uit onderzoek blijkt dat werknemers veel spanning en stress met zich meedragen. Lichamelijke klachten die ontstaan door te lang achter de computer zitten, een verminderde doorbloeding, vermoeidheid en ga zo maar door…

We leven in een maatschappij waar we altijd “aan” staan. Nog meer, nog beter, nog even dit af maken… en voor je het weet leef je in je sympathische zenuwstelsel dat in een fight, flight or freeze mode komt te staan. We raken overprikkeld, vermoeid, chaotische en zien door het boven het bos niet meer. Mentale kracht wordt verassend genoeg verhoogd door stil te zijn en naar binnen te keren. Hoe meer wij ons lichaam begrijpen, hoe meer wij ons lichaam op efficiënte wijze kunnen gebruiken, klachten preventief kunnen aanpakken en ruimte in ons zijn ontwikkelen waardoor wij effectiever kunnen werken. 

De mentale kracht wordt opgebouwd door asana’s (houdingen). Ervaring met yoga of lenigheid is tijdens deze sessies niet vereist. Rustige en simplistische houdingen worden met focus beoefent. Een diepe en rustige ademhaling helpt de aandacht erbij te houden en daarmee de rust te bewaren. Op fysiek niveau trainen wij ons lichaam als instrument. De houdingen zorgen voor meer souplesse in het lichaam en betere bloedcirculatie. Het lichaam slaat mentale spanningen vaak op in de spieren, wat kan resulteren in een pijnlijke nek, schouders en/of zere (onder)rug. Yoga helpt om de opgebouwde spanning af te voeren en dit resulteert in een veerkrachtiger lichaam en geest.

ZeninWerk

Yoga verbetert de algehele tevredenheid van werknemers

Werken in de corporate wereld stressvol kan zijn, en bedrijfsyoga is een ontzettend goed middel om stress te verminderen.

De Zen Fabriek biedt yogaworkshops en trajecten aan die speciaal ingericht zijn op het bedrijfsleven.  De houdingen wordt aangepast op basis van de wensen en behoeften van de werknemers. Ervaring met yoga of lenigheid zijn niet vereist, gezien de rustige en duidelijke opbouw binnen het programma zijn de online yoga sessies en ZeninWork Workshops voor elke werknemer geschikt is.

Wekelijkse Online yogasessies
4 weken, 8 weken, 12 weken of meer weken
Voor, tijdens of na werktijd
Online via Zoom of Teams
Onbeperkt aantal deelnemers
30 min, 45 min, 60 min of 75 minuten

Offerte aanvragen

ZeninWerk