De Zen Fabriek

Online Yoga

De weg terug naar jeZelf.

Hatha Yoga

Scroll down voor een gratis video

Restorative Yoga

Coming soon

Therapeutische Yoga

Coming soon

Yoga Nidra

Scroll down voor een gratis video

Meditaties

Coming soon

Trauma Informed Yoga

Coming soon

Yoga Nidra

Terug naar de bron van je energie

Yogic Sleep; Yoga betekent Verbinding en Nidra betekent Slaap. Je lichaam slaapt op diep niveau terwijl je bewustzijn op een dieper niveau aan het werk is

Totale ontspanning, je lichaam laten herstellen. Yoga Nidra is een systematische methode waarbij je werkt naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning.  Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Het grote communicatienetwerk in ons lichaam – het zenuwstelsel – pikt allerlei informatie op en stuurt dit door je hele lichaam. Binnen je zenuwstelsel communiceren zenuwcellen (neuronen) met elkaar via elektrische signalen. We leven in een wereld waarin we constant overprikkeld raken door smartphones, reclames, marketing uitingen, e-mails, appjes, social media en werk druk. Doordat we altijd “aan” staan, wordt ons zenuwstelsel, ons communicatienetwerk, overprikkeld. Yoga Nidra is misschien wel de beste techniek om je zenuwstelstel te kalmeren en tot een diepe ontspanning te brengen.

Hatha Yoga

Waar adem en beweging samen komen

Hatha betekent (ha) de zon en (tha) de maan. Hatha Yoga brengt balans tussen lichaam en geest door middel van onze ademhaling.

De balans tussen de zon (actie) en de maan (verinnerlijking), warmte en koud, licht en donker, vrouwelijk en mannelijk. Hatha Yoga is balans brengen tussen lichaam en geest door middel van onze ademhaling. De verbintenis tussen adem en beweging. De stilte in de poses en de ademhaling gebruiken om dieper in de pose te komen. Klassieke Hatha-houdingen met gebruik van korte pauzes, demonstraties, extra instructies en props. Beweging en adem worden één, ontgiften van het lichaam en de geest centreren. Stabiele en comfortabele asana’s (poses), bereikt door inspanning en versoepeling die van moment tot moment aandacht vereisen.

Het doel is je lichaam en ademhaling leren beheersen vanuit de asana (poses) en pranayama (beheersing van de ademhaling). Een relatief rustige yoga stijl die op ieders lichaam en anatomie kan worden aangepast. Je niet vergelijken met anderen, maar de juiste houding voor jouw lichaam vinden. Jouw lichaam, jouw Yoga en hierdoor zijn de lessen voor iedereen geschikt, zowel nieuwelingen als gevorderden.

Online Yoga Video's

Contactformulier    [acceptance* acceptatie] Ik kies voor Zen* [/acceptance]