Zen Nieuws!

Blijf op de hoogte van De Zen Fabriek!


  De Zen Fabriek

  Online Yoga

  De weg terug naar jeZelf.

  Hatha Yoga

  Scroll down voor een gratis video

  Restorative Yoga

  Coming soon

  Therapeutische Yoga

  Coming soon

  Yoga Nidra

  Scroll down voor een gratis video

  Meditaties

  Coming soon

  Trauma Informed Yoga

  Coming soon

  Yoga Nidra

  Terug naar de bron van je energie

  Yogic Sleep; Yoga betekent Verbinding en Nidra betekent Slaap. Je lichaam slaapt op diep niveau terwijl je bewustzijn op een dieper niveau aan het werk is

  Totale ontspanning, je lichaam laten herstellen. Yoga Nidra is een systematische methode waarbij je werkt naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning.  Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Het grote communicatienetwerk in ons lichaam – het zenuwstelsel – pikt allerlei informatie op en stuurt dit door je hele lichaam. Binnen je zenuwstelsel communiceren zenuwcellen (neuronen) met elkaar via elektrische signalen. We leven in een wereld waarin we constant overprikkeld raken door smartphones, reclames, marketing uitingen, e-mails, appjes, social media en werk druk. Doordat we altijd “aan” staan, wordt ons zenuwstelsel, ons communicatienetwerk, overprikkeld. Yoga Nidra is misschien wel de beste techniek om je zenuwstelstel te kalmeren en tot een diepe ontspanning te brengen.

  Hatha Yoga

  Waar adem en beweging samen komen

  Hatha betekent (ha) de zon en (tha) de maan. Hatha Yoga brengt balans tussen lichaam en geest door middel van onze ademhaling.

  De balans tussen de zon (actie) en de maan (verinnerlijking), warmte en koud, licht en donker, vrouwelijk en mannelijk. Hatha Yoga is balans brengen tussen lichaam en geest door middel van onze ademhaling. De verbintenis tussen adem en beweging. De stilte in de poses en de ademhaling gebruiken om dieper in de pose te komen. Klassieke Hatha-houdingen met gebruik van korte pauzes, demonstraties, extra instructies en props. Beweging en adem worden één, ontgiften van het lichaam en de geest centreren. Stabiele en comfortabele asana’s (poses), bereikt door inspanning en versoepeling die van moment tot moment aandacht vereisen.

  Het doel is je lichaam en ademhaling leren beheersen vanuit de asana (poses) en pranayama (beheersing van de ademhaling). Een relatief rustige yoga stijl die op ieders lichaam en anatomie kan worden aangepast. Je niet vergelijken met anderen, maar de juiste houding voor jouw lichaam vinden. Jouw lichaam, jouw Yoga en hierdoor zijn de lessen voor iedereen geschikt, zowel nieuwelingen als gevorderden.

  Online Yoga Video's

  Contactformulier   [acceptance* acceptatie] Ik kies voor Zen* [/acceptance]